Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Csicsergő kórus

„Az óvodában történik az első alapvetés, az első, elhatározó zenei élmények gyűjtése.
 
Amit itt tanul a gyermek, soha sem tudja elfelejteni: vérévé válik.” Kodály Zoltán

Óvodánkban már 8 éve működik az énekkar, mely az óvoda pedagógusaiból áll, a részvétel önkéntes alapon működik. A tagok fontosnak tartják, hogy az igényes zene hordozóivá, közvetítőivé váljanak. Ennek érdekében igyekszünk mindent megtenni.
A fellépések előtt szükség szerint próbálunk, melyeket vidámság és a közös sikerek öröme jellemez (pl. egy-egy többszólamú dal eléneklése után.) Énekkar vezetőnk is nevelőtestületünk tagja, akinek kisgyermekkora óta folyamatosan kapcsolata van a zenével, valamint hangszeres tudással is rendelkezik.
A kórus a városi rendezvényeken már többször képviselte óvodánkat és továbbra is szeretnénk ezeken az alkalmakon jelen lenni, tudásunkhoz, képességeinkhez mérten részt vállalni a feladatokból. Alkalmanként igyekszünk bevonni óvodás gyermekeinket, vagy egy-egy tehetséges fiatalt az éneklésbe (Városi karácsonyi műsor, Március 15.)
Óvodai alkalmakon is igyekszünk kitenni magunkért (Zene világnapja, karácsonyi alkalmak, nyugdíjas kolléganők búcsúztatása).
Dalaink között a magyar népdalok mellett megjelennek kánonok illetve 2 vagy akár 3 szólamú női kari művek is, nem megfeledkezve a gyermekekhez legközelebb álló gyermekdalokról. Énekünket gyakran hangszerek is kísérik, többen furulyáznak, gitároznak az énekkarban, emellett olykor ritmushangszerek is színesítik előadásainkat.
Repertoárunk alkalmazkodik az énekkar képességeihez és az adott alkalmakhoz, melyet évről-évre folyamatosan frissítünk, bővítünk.
Igyekszünk képességeinkhez mérten a lehető legjobbat, legszebbet és legértékesebbet nyújtani minden zenét kedvelő ember számára.