Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu
Kincses Kultúróvoda 2017.
 
A Sülysápi Csicsergő Óvoda vezetője, Bálint Sándorné 2017.02.17-én megtisztelő címet vehetett át az Emberi Erőforrások Minisztériumában. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár adta át ezt a címet és a velejáró emléktáblát. A címet három évig viselheti intézményünk.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett pályázat célja volt, olyan óvodák díjazása, melyek szellemiségében, helyi pedagógiai programjában és nevelésében jelen vannak a kulturális értékek. A kulturális tartalmak sokrétűen beépülnek a gyermekek személyiségformálásába, identitásuk erősítésébe, képességeik kibontakoztatásába. A művelődési intézmények és civil szervezetek aktívan részt vesznek óvodai és óvodán kívüli programjaik megvalósításában. 

A bíráló bizottság kultúra-gazdagításunkban kiemelte 6 éve működő Mesés Óvó nénik színjátszó csoportunk egyediségét és az óvodánk tervszerű együttműködését a Wass Albert Művelődési házzal. 2017-2018-as nevelési évre egy részletes projekttervet dolgoztunk ki, 1.25 millió keretösszeggel. Programokon kívül fejlesztéseket, tartós eszközöket is beszereztünk.
Éves együttműködésünk között szerepel:
 
  • Mesés óvó nénik következő előadásának létrehozása 
  • Zene világnapját mini koncertekkel ünnepelni a tagóvodákban a Csicsergő Kórus részvételével.
  • Könyvtárlátogatások.
  • Hagyományok Napja a Kapás udvarban.
  • Bábszínházi matinék szervezése a művelődési házban.