Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Mesés óvónénik2010 augusztusában, a nevelési értekezletünkön ötleteltünk, hogy milyen tevékenységben valósíthatnánk meg álmainkat, vágyainkat, miben kamatoztathatnánk a hivatásunk által megkövetelt képességeinket, adottságainkat, esetleges tehetségünket, amellyel másoknak is -itt elsősorban a gyerekekre gondoltunk - örömet okozhatnánk a saját örömünkön túl.
Ekkor született meg két gondolat, az egyik egy kórus, a másik pedig egy szín – illetve inkább mese-játszó csoport. 

A mesejátszó csapatunk, a „Mesés Óvónénik” névre hallgat, mellyel az első szárnypróbálgatásunk után, Tarnavölgyi László illetett minket. Ez valószínűleg mindannyiunk, akik ebben a munkában (vagy inkább közös hobbi) aktív részt vállaltunk, szívét melengette, mert soha senki nem tiltakozott ellene...., így megtörténtként fogadtuk el a névadót! Minden évben egy új mesével készülünk a Csicsergő napra, mely óvodánk ünnepe. Itt mutatjuk be először saját óvodás gyermekeinknek, majd később a környékbeli települések gyermekeinek örömére új darabunkat.

2011-ben Erdei ki mit tud, 2012- ben Kié a virág, 2013-ban Palacsintás király, 2014-ben Kacor király, 2015-ben Piroska és a farkas, 2016-ban a Lúdas Matyi, 2017-ben A Szívtelen csiga, 2018-ban pedig a No de kié a hegedű?, 2019-ben Ki van a kosár alatt? című mesét mutattuk be. A mesék alapforgatókönyvét Huszarek Viktória távozása óta Barta Zsuzsi írja, de a végleges szövegkönyv a szereplők ötletei alapján, saját személyiségüknek megfelelőre formálásával alakul ki. Mindenki hozzátesz a történet alakulásához, ettől válik egyedivé produkciónk! Jelmezeinket, díszleteinket egytől-egyig mi magunk készítettük, és készítjük ma is.

2017-ben kaptunk óvodán kívüli segítséget is a fával történő munkálatokban, Hajdú István személyében. 2018-ban Kincses Kultúróvoda cím elnyerésével járó összegből vásároltuk meg legújabb díszletünk alapanyagait, majd időt és fáradtságot nem kímélve, saját kezeinkkel szabtuk, varrtuk, formáltuk véglegesre legújabb mesénk színpadi környezetét.

Ezután is nagyon szívesen teszünk eleget a meghívásoknak, vállaljuk más településeken is a gyermekek szórakoztatását, az anyagi hasznon kívül, kielégítve aziránti természetes vágyunkat, hogy bemutathassuk tehetségeinket, megmutathassuk sokszínűségünket, népszerűsítsük hivatásunkat, a gyermekek iránti szeretetünket, és rámutathassunk arra, hogy egy óvodapedagógusnak mi mindenhez kell értenie. Tesszük mindezt szívvel-lélekkel, mosolyogva, szűnni nem akaró lelkesedéssel nap mint nap, mert csak így érdemes!