Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Zöld Óvoda

Zöld Óvoda vagyunk!
Óvodánkban fontosnak tartjuk a már kora gyermekkorban megalapozható környezettudatos magatartás formálását, a közösségi, egészséges életvitelre, a fenntartható fejlődésre nevelést, a gyermekek, családok ökológiai szemléletformálását.
A fenntarthatóság pedagógiája iránti töretlen elkötelezettségünk eredményeként 2022-2023 nevelési évtől “Zöld Óvoda” címmel büszkélkedhetünk, melyet a kisgyermekkori környezeti nevelés területén végzett tevékenységünk elismeréseként első alkalommal nyertük el.
 
„Zöldítő” mottónk:
„Amit hallok azt elfelejtem,
Amit látok, arra emlékszem,
Amit csinálok, azt tudom is.”
(ősi bölcsesség)
 
A „Zöld Óvoda” cím által közvetített értékeket kiemelten építjük be óvodai nevelésünk mindennapi folyamatába, a környezeti és az egészségnevelési prioritásokat hangsúlyosan kezeljük.
 Élménypedagógiára épülő, projektekben, témahetekben megvalósítható, a gyermekek személyiségfejlődését biztosító tevékenységeket tervezünk, hagyományőrző- és zöld jeles napokat, programokat szervezünk.
Arra törekszünk, hogy a gyermekek minél közelebb kerüljenek a természethez, megismerjék, tiszteljék, védjék környezetünk értékeit, hogy a természet szeretetére fogékony ovisokat neveljünk. A családokkal, partnerekkel közösen megalapozzuk a gyermekek egészséges életviteléhez nélkülözhetetlen táplálkozási, fogyasztói, hulladékkezelési, környezetvédelmi szokásait, formáljuk személyiségüket, érzékenységüket környezetük iránt.
Rólunk